Банкеръ Daily

Новини

Тотю Младенов ще открие кръгла маса за трудовата заетост на хората с увреждания в Пловдив

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие кръгла маса на тема „Възможности за повишаване трудовата заетост на хората с увреждания”. Тя ще се проведе в четвъртък, 13 май от 14 часа, в Пловдив .
Срещата се организира от национално-представителните работодателски организации на хора с увреждания. Ще бъдат обсъдени възможностите за разширяване на трудовата заетост на хората с увреждания, повишаване на тяхната конкурентоспособност и ангажиране вниманието на обществото с проблемите на хората с увреждания с право на труд.
В рамките на Националното изложение на стоки и услуги на специализирани предприятия и кооперации на хора с увреждания в палата № 8 на Международния панаир – Пловдив, на 13 май ще се проведе Ден на специализираните предприятия и кооперации за хора с увреждания. В програмата е включенои от 11ч. представяне на клекциите на участниците и от 13 ч. – модно ревю.
Събитието се подкрепя и от 2010 – Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване. Водещият принцип на европейската година е да се даде глас на тревогите на хората, принудени да живеят в бедност и социално изключване, както и да се вдъхновят европейските граждани и всички заинтересовани страни да се ангажират с тези въпроси. Отговорната институция за реализацията на националната програма за Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване, е Министерството на труда и социалната политика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във