Банкеръ Daily

Новини

Тотю Младенов откри Общностен център в Бургас

Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа bdquo;Надеждаrdquo; откри в Бургас министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.


Реализацията на този проект е добър пример за ефективното партньорство между държавата, местната власт и бизнеса, заяви Младенов. Той отличи община Бургас като администрация, която активно участва в проекти, насочени към подобряването на социалните услуги в региона и повишаването на заетостта.


С откриването на блок А на Центъра дейност ще стартира детска градина за 130 деца, част от които от уязвимите групи, съобщи още Младенов. В него ще се провеждат дейности, свързани с формиране и развитие на родителски умения, семейно консултиране и подкрепа, здравна консултация за деца, намаление на таксата за детска ясла, мониторинг на готовността за обучение и други. След церемонията по откриването на блок А социалният министър направи първа копка и на блок Б в Центъра. След неговото стартиране над 4000 деца и техните родители ще могат да се възползват от предоставените социални услуги от 76 служители в институцията. Общностният център е изграден по Проекта за социално включване на Министерството на труда и е на стойност близо 4.5 милиона лева.


На церемонията присъстваха заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, областният управител Константин Гребенаров, кметът Димитър Николов и народни представители от региона.


По-рано през деня Тотю Младенов откри първия учебен ден в Природоматематическата гимназия bdquo;Акад. Никола Обрешковrdquo; в града. Вие сте бъдещето на държавата и нека новата учебна година ви донесе много успехи и положителни емоции, пожела министърът на учениците. Той поздрави ръководството на гимназията за одобрения от правителството проект за строеж на многофункционална спортна зала в сградата на училището. Отпуснатите средства са в размер на 1 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във