Банкеръ Daily

Новини

ТОПОФИКАЦИЯ ПЛОВДИВ ОТКАЗА ДОГОВОР НА РОНИ

Около 1,5 процента от абонатите на пловдивското парно ще бъдат принудени да сменят топлинния си счетоводител от новия отоплителен сезон. Причината е, че Топлофикация няма да сключи договор с фирма „Рони”, която също като „Електрон Комерс” не получи регистрация от Министерството на икономиката и енергетиката. Това съобщи изпълнителният директор на парното в Пловдив Мирко Угринов след заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.
Според Угринов, абонатите на фирма „Рони” няма да бъдат ощетени, тъй като има и друга фирма, която работи със същите уреди за дялово разпределение. „Ние вече сме предприели мерки и сме уведомили всички потребители в сградите за това, че предстои промяна на търговеца, като сме посочили таза възможност да изберат търговец, който работи със същите прибори”, допълни Угринов.
До момента само 40% от изравнителните сметки в града под тепетата са готови, каза още Мирко Угринов.
Около 220 са сградите в София, обслужвани от неполучилата регистрация „Електрон Комерс”, съобщи директорът на Топлофикация София Стефан Дочев. Част от тези сгради са оборудвани с германски топломери и могат да сключат договор с друга фирма, допълни Дочев. Проблем има за абонатите, които разполагат с полски уреди за дялово разпределение. „Няма друга фирма на територията на София и България, която да е упълномощена да работи с тези прибори. Или потребителите трябва да изберат други уреди, или трябва да се намери друг търговец, който да бъде упълномощен от прозиводителя и той да поеме работата с уредите”, каза Дочев. Информация на Дарик радио.

Facebook logo
Бъдете с нас и във