Банкеръ Daily

Новини

ТОПЛОФИКАЦИЯ СЪВЕТВА СТОЛИЧАНИ КАК ДА СИ КУПУВАТ ЖИЛИЩА

Клиентите на Топлофикация–СофияАД могат получат от експертите на дружеството съвети при покупко-продажбата на топлофицирани жилища в София, съобщиха от дружеството.
Всеки желаещ да закупи апартамент с централизирано топлоподаване има възможност да провери дали продавачът на жилището е издължил всички сметки за парно и топла вода и дали няма заведено съдебно дело за просрочени задължения към Топлофикация–СофияАД, поясняват от дружеството.
Дружеството изпраща на клиентите си ежемесечно съобщение с информация за размера на просрочените задължения. Купувачът трябва да изиска съобщението за последния месец преди сделката, който удостоверява, че задълженията са изплатени, уточняват експертите, предаде БТА.
От Топлофикация–СофияАД съветват в предварителния договор за покупко-продажба като отделна клауза да бъде включено споразумение за уреждане плащанията на просрочените сметки.
В случай, че сделката с жилището се извършва по време, когато все още не е пристигнала изравнителната сметка за изминалия отоплителен сезон, старият и новият собственик трябва да подпишат и заверят пред нотариус споразумителен протокол, който задължава един от двамата с плащането на годишната изравнителна сметка.
Клиентите могат да се запознаят с общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от Топлофикация–София АД във всички центрове за обслужване и каси на дружеството, както и на сайта www.toplo.bg.
Дружеството ще предостави експертните съвети на Нотариалната камара, на Службата по вписванията, на агенциите за недвижими имоти и на нотариусите, се посочва в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във