Банкеръ Daily

Новини

ТОПФИНАНСИСТИ ОБСЪЖДАТ В СОФИЯ ГЛОБАЛНИТЕ ФИНАНСОВИ ТЕНДЕНЦИИ

Глобални финансови тенденции и Югоизточна Европа ще бъдат обсъждани в рамките финансовия поток на Международния икономически форум за Югоизточна Европа - Southeast Europe Economic Forum (SEEF). Десетото, юбилейно издание на събитието ще се проведе на 5 и 6 ноември в НДК.
Участие в дискусията ще вземат министърът на финансите Пламен Орешарски, Флориан Фихтл, представител за България на Световната банка, както и Ибрахим Туран, подуправител на Централната банка на Турция. Основен говорител в този панел ще бъде професорът по приложна икономика в Университета Джон Хопкинс и смятан за баща на валутния борд у нас Стив Ханке. Професор Ханке идва в България по покана на Български икономически форум, организатор на инициативата. Специално за българските журналисти видният икономист ще даде своята прогноза за развитието на финансовата криза в САЩ и начините, по които се очаква тя да се отрази на пазарите в Европа и в частност в България. Проф. Ханке, който е смятан за баща на валутния борд в България, не спира да следи икономическите процеси в страната ни.
В дискусията ще се включат Ян Бартоломеус, регионален директор на ИНГ Банк и Герт Хемплер, директор Големи корпоративни клиенти в MKB Union Bank.
Министър Орешарски ще бъде домакин и на бизнес обяд на същата тема в ресторант Континентал Плаза. На обяда могат да присъстват всички представители на бизнеса, които са се регистрирали за участие във форума.
Председателят на Комисията по финансов надзор пък ще бъде основен говорител в панела Капиталови пазари - перспективи след кризата. В него ще вземат участие директорите на три от фондовите борси на Балканите: Хюсеин Еркан, председател и главен изпълнителен директор на Истанбулската фондова борса, д-р Мурис Чичич, директор на фондовата борса в Сараево и Иван Щериев, главен изпълнителен директор на Македонската фондова борса.
Домакин на третия панел от финансовия поток на събитието е Лев Инс АД. За участие в него е поканена Михаела Колер, директор на Европейската федерация на застрахователите и презастрахователите.
Сред останалите теми, които ще бъдат обсъждани по време на Десетото издание на Икономическия форум за Югоизточна Европа, са:
- Инфраструктура, строителство и недвижими имоти
- Енергетика, енергийна ефективност и околна среда
- Телекомуникации
Традиционното финансово изложение Финанси за всеки, което обикновена се провежда в началото на декември, този път ще се проведе в рамките на Икономическия форум за Югоизточна Европа. То ще бъде открито от Апостол Апостолов на 5 ноември и ще продължи до 8 ноември включително.
Основни партньори на SEEF - 2008 са ING Банк, Холдинг Пътища, Енел.
Финансовото изложение Финанси за всеки се провежда с любезното съдействие на: Банка ДСК и Лев Инс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във