Банкеръ Daily

Новини

Томислав Дончев проверява изпълнението на проектите по оперативните програми от общините и фирмите от Бургас и региона

Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев ще провери изпълнението на проектите по оперативните програми от общините и фирмите от Бургас и региона.
В рамките на визитата си в морския град министър Дончев ще участва в среща с кметовете на общините от областта под мотото „Добри практики и предизвикателства пред общините от Бургаския регион в процеса на усвояване на средствата от Европейския съюз”.
Министърът ще се срещне с кмета на Бургас Димитър Николов. Двамата ще посетят град Средец, за да разгледат читалище „Пробуда”, ремонтирано със средства от оперативните програми и офис финансиран по Програма за развитие на селските райони. Томислав Дончев и Димитър Николов ще посетят и два обекта в с. Загорци - ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, реконструирано по проект, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие” и Дома за стари хора, обновен с европейски средства по няколко оперативни програми.
Министърът по управление на средствата от ЕС и кметът на Бургас ще дадат старт на строително-ремонтните дейности на обект „Укрепване на свлачище по ската зад Летен театър в Приморски парк – Бургас”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”.
В програмата на министър Дончев е предвидена среща със студенти на Бургаския свободен университет на тема „Членството на България в Европейския съюз – отговорности и възможности пред младите хора”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във