Банкеръ Daily

Новини

ТОКУДА С НОВО КАРДИОХИРУРГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ

Утре (23 октомври) официално ще бъде открито отделението по Кардиохирургия в МБАЛ Токуда Болница София от министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски.
В отделението може да се прегледа и лекува всеки здравноосигурен българин с направление от личния си лекар. Освен кардиохирургичното отделение официално ще бъде открит и вторият операционен блок с пет модерно оборудвани зали.
Единствено в Токуда залата за кардиохирургия е директно свързана с ангиографска лаборатория, което е нов и по-висок стандарт в обслужването на пациенти със сърдечни заболявания, заяви д-р Димитър Николов, началник на отделението по Кардиохирургия.
Кардиохирургичният реанимационен блок има 8 легла, които са съвременно оборудвани за интензивни грижи и наблюдение.
В МБАЛ Токуда Болница София кардиохирурзите вече прилагат пълния обем сърдечна хирургия за възрастни: аортокоронарен байпас, както в условията на ЕКК /екстракорпорално кръвообращение или т.нар. апарат сърце-бял дроб/, така и на биещо сърце с използване на артериални съдове; клапни протезирания, клапно съхраняващи операции, обемредуциращи операции на лява камера и т.н. Отделението поема и спешни състояния като инфаркт на миокарда, дисекация на аортата и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във