Банкеръ Daily

Новини

ТОДОР МОДЕВ ОГЛАВИ КРИЗИСНИЯ ЩАБ, КОЙТО ЩЕ КООРДИНИРА СМЕТОСЪБИРАНЕТО В СОФИЯ

Министър-председателят Сергей Станишев определи състава на Националния кризисен щаб, който ще предприеме неотложни мерки за преодоляване на кризата в сметосъбирането на територията на Столичната община (СО)Това съобщиха от правителствената пресслужба.
С решението на Министерския съвет за председател на щаба бе определен областният управител Тодор Модев, негови заместници ще бъдат Чавдар Георгиев – заместник-министър на околната среда и водите и Стоян Стоянов – заместник-министър на здравеопазването. Секретар-координатор на щаба е Славка Петрова от Регионална инспекция по околната среда и водите – София. Членове на Националния кризисен щаб са: Ангел Чакъров, заместник-министър на извънредните ситуации, Кирил Ананиев, заместник-министър на финансите, Димчо Михалевски, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, Тенчо Тенев, главен държавен здравен инспектор и Валери Младенов, директор на Териториална дирекция „Гражданска защита - София-град.
Премиерът предлага на кмета на София да определи свой представител в Националния кризисен щаб. Контролът по изпълнението на заповедта се възлага на председателя на щаба, а координацията на цялостната дейност и връзките с медиите са поверени на секретар-координатора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във