Банкеръ Daily

Новини

Танго танцьори и графити артисти превръщат морската столица в Буенос Айрес

Тази събота уличното пространство пред Галерията за модерно изкуство „Graffit Gallery” на бул. „Княз Борис I” във Варна ще носи духа на Буенос Айрес. На 30 юли от 21:30 часа с иновативен Tango Street Art проект ще бъде представено развитието на тангото и влиянието му върху различните форми на изкуство. Събитието е част от предстоящия Black Sea Tango Marathon Holiday /1- 8 август, Калиакрия/. Най-добрите танго танцьори и графити майстори у нас и в Европа ще разгърнат една автентична традиция в модерната градска среда на морската столица. Арт стрийт експозицията ще представи контраста в порядките от миналото и съвременните аспекти на тангото. Проектът паралелно ще проследи и развитието в отношенията между мъжа и жената преди и сега. Специални гост-артисти в рамките на пърформънса ще бъдат: Carlos Rosa Forte-Berg, Luca Lamberti и Ивайла Иванова.
Чрез нестандартна изложба „Танго графити” проектът Tango Street Art ще превърне улицата в галерия, като самото улично пространство ще бъде изрисувано пред очите на посетителите. Вдъхновени от зараждането на аржентинското танго, графитите изпъстрят пристанищата, къщите и улиците на Буенос Айрес. Като улично изкуство, рисунките се вписват колоритно в градската среда, създавайки настроение и красив фон.
По време на обучителни семинари на 30 и 31 юли във Варна и Бургас признати танго артисти ще потопят участниците в магията на танца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във