Банкеръ Weekly

Новини

Тагарев създава Обществен съвет по отбранителна политика

Създава се Обществен съвет по отбранителна политика. Това стана ясно от думите на военния министър в служебното правителство Тодор Тагарев при представянето на екипа му и управленските приоритети.


Ще поканим всички организации, активни по въпросите на отбранителната политика, които имат желание да се включат в работата на новия орган, зави Тагарев.


Най-важните задачи, по които ще работи военното ведомство са стабилност и устойчивост в управлението на отбранителния сектор и открит диалог с организациите, активни по въпросите на отбранителната политика. Ще бъде наблегнато и върху задълбочено сътрудничество и взаимодействие със съюзниците и организациите от националния сектор за сигурност, каза още Тагарев.


bdquo;В екипа си съм поканил професионалисти, доказани експерти в своята област, които познават достатъчно добре проблемите на отбраната и могат в движение да започнат да изпълняват своите функцииldquo;, заяви Тагарев.


Началник на политическия кабинет става Росен Иванов ndash; юрист и дългогодишен служител в Министерството на отбраната.


Новоназначените заместник-министри са Ася Давидова и Антон Лазаров. Давидова е дипломат от кариерата, който дълги години работи по проблемите на сигурността и в областта на съюзническите отношения в НАТО и Европейския съюз. Лазаров е заемал различни длъжности в Българската армия и Министерството на отбраната, като последно е оглавявал дирекция bdquo;Инвестиции в отбранатаldquo;.


След подбор и съгласувано с премиера Райков, за постоянен секретар на отбраната е назначен Добромир Тотев, досегашен шеф на дирекция bdquo;Планиране, програмиране и бюджетldquo; в МО.


Журналистът Григори Недялков оглави Дирекция bdquo;Връзки с общественосттаldquo;, а съветници на министъра на отбраната стават Марина Гарнизова, Детелина Николова и Веселин Петков.


bdquo;Всички са мой избор, аз нося отговорност за това какви хора съм поканил в екипа си и се надявам да работим заедно за един успешен мандатldquo;, заяви Тагарев. Той допълни, че в системата на отбраната и в ръководството на въоръжените сили работят доказани професионалисти, с които ще обедини усилия в интерес на страната и на армията.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във