Банкеръ Daily

Новини

Свилен Нейков: Имаме ясна визия за реновирането на спортната база в Пловдив

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, областният управител на Пловдив Иван Тотев и народният представител Менда Стоянова са се срещнали с представители на спортната общественост в града, съобщиха от пресцентъра на министерството.
Начертали сме приоритетите за спортната база в Пловдив. Това са новият стадион, за който чакаме до дни проекта на испанските инвеститори, атлетически комплекс, тенис кортове и завършване на колодрума, разясни ситуацията Свилен Нейков. Той допълва, че се мисли за създаване на категоризация и лицензиране на треньорите във всички спортове, по подобие на футбола. Разработва се и идея заслужили спортисти да получат правото да се пенсионират по-рано, а заслужили треньори да получават държавен орден, който да носи със себе си и пожизнена стипендия.
Министърът допълни, че през 2011 г. парите, които ведомството му превежда за спортните клубове са увеличени. А на представителите на спортната стрелба искам да съобщя, че съм подписал 250 хил. лв. за закупуването на мишени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във