Банкеръ Daily

Новини

Светлана Боянова е новият заместник земеделски министър?

След оставките идва ред и на назначенията с конфликт на интереси в земеделското министерство, пише в писмо, пристигнало на електронната поща на в. БАНКЕРЪ. Според информацията, след като Преслав Борисов подаде оставка като заместник-министър на земеделието, неговото място ще бъде заето от изпълнителния директор на Асоциацията на земеделските производители Светлана Боянова. Едва ли е случайно, че за поста се избира точно юрист и то точно, когато се пишат новите наредби по програмата за селските райони. И то юрист не от къде да е, а от Асоциацията на земеделските производители - една от най- големите в земеделския сектор, чийто членове са именно фирми, кандидатстващи с проекти по Програмата за селските райони. А и не само – почти всички членове на асоциацията са сред получателите на директните плащания на площ, които се изплащат от Държавния фонд Земеделие, чиято дейност също изцяло ще е в ресора на новия заместник министър на земеделието.
Това е втори опит на депутати да вкарват свой човек от Асоциацията на земеделските производители в Министерството на земеделието и храните. Бившият председател на асоциацията Ивайло Тодоров през лятото се оттегли от поста, за да стане заместник изпълнителен директор на фонд Земеделие, след като депутати натискаха за това.
Интересно защо след като не успяха да вкарат Ивайло Тодоров във фонд Земеделие, сега точно юристката на Асоциацията е гласена за новия заместник- министър на земеделието, който ще определя цялата правна рамка за усвояване на парите от Програмата за развитие на селските райони, пише още в писмото, пристигнало в редакцията на финансовия седмичник.
Информацията за това, че жена ще заеме мястото на подалия оставка в петък заместник-министър беше огласено от самия премиер Бойко Борисов. Все още обаче няма официална кандидатура за овакантения пост.

Facebook logo
Бъдете с нас и във