Банкеръ Daily

Новини

СВАЛЯТ РЕКЛАМНИ ПАНА ОТ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ СТЪЛБОВЕ В СОФИЯ

Екип на Столична община започва проверка на всички рекламни съоръжения, поставени на електрическите стълбове, съобщиха от Столичния инспекторат. Със заповед на кмета на София Бойко Борисов е сформирана комисия, която да провери всички монтирани рекламни елементи върху стълбовете за улично осветление. В комисията влизат представители на Столичния инспекторат, сектор Реклама” и на фирма „Улично осветление”. До една седмица ще бъдат описани всички рекламни съоръжения , монтирани по стълбовете в централната градска част, след което събраната информация ще се съпостави със съществуващите договори за поставянето им. След проверката ще се пристъпи към незабавен демонтаж на онези елементи, които са поставени в разрез с нормативната уредба на СО, съобщиха от Столичния инспекторат.
През последните три месеца са демонтирани 50 незаконни рекламни елементи тип „Пиза” - популярни като билбордове. Рекламните съоръжения се отстраняват на основание чл. 57а от Закона за устройство на територията. В екипа извършващ проверката влизат служители на Столичен инспекторат, дирекция „Контрол по строителството на Столична община и сектор „Реклама Поредните 9 съоръжения са демонтирани през почивните дни 4 и 5 октомври.
Със заповед на директора на дирекция „Контрол по строителството се дава срок до 15 октомври за доброволен демонтаж на Арката, рекламираща „Стоков базар Илиянци ЕАД. В противен случай незаконното рекламно съоръжение, намиращо се пред главния вход на стоковия базар и заемащо 85 кв.м. общинска площ ще бъде принудително премахнато.

Facebook logo
Бъдете с нас и във