Банкеръ Daily

Новини

СЪЗДАДОХА ВТОРО СДС

Oсвен политическата партия СДС вече има и Коалиция Съюз на демократичните сили. Новото сдружение е регистрирано на 26 ноември като юридическо лице с нестопанска цел, а в четвъртък (13 декември) ръководството му представи приоритетите, за които ще работи организацията.
Основните ни цели са качествено и достъпно образование за всички възрасти, повишаване на жизнения стандарт, опазване на здравето и въвеждането на ред и правила, което включва възмездие за тези, които ограбиха държавата, обяви заместник-председателят на новата организация Людмил Бешков. Според председателят на коалицията Григор Малев, може да се явят на предстоящите парламентарни избори дори във вид на гражданско сдружение.
Освен Малев и Бешков учредители на новата политическа формация са председателят на Българска християнска коалиция Красимир Момчев и председателят на Нова социалдемократическа партия Васил Михайлов. До септември тази година и четиримата бяха част от Националния дискусионен клуб на СДС . Тогава те подписаха обществен договор с ГЕРБ, с който обявиха подкрепата си за партията на Бойко Борисов за местните избори и напуснаха синята партия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във