Банкеръ Daily

Новини

Съвместна българо-американска летателна тренировка “Sentry Gold 2010” от 15 май до 14 юни

Съвместна българо-американска летателна тренировка “Sentry Gold 2010” ще се проведе в периода 15 май - 4 юни 2010 г. в района на летище Граф Игнатиево. Това съобщиха от Министерството на отбраната. В нея ще участват авиационна ескадрила от състава на Военновъздушните сили на САЩ в Европа и сили и средства на поделенията от Военновъздушните сили на Република България. Целта е повишаване на оперативната съвместимост между военновъздушните сили на двете страни.
В тренировката ще бъдат използвани изтребители F-15, МиГ-29 и МиГ-21 и наземни системи за противовъздушна отбрана. Военнослужещите ще изпълняват задачи, характерни за отбранителни и настъпателни въздушни операции на тактическо ниво: въздушни боеве с изтребители, тактически прехвати, бойно маневриране за преодоляване на противовъздушната отбрана.
По време на тренировката ще се усъвършенстват и процедурите по всестранно логистично осигуряване и поддръжка на гостуващото подразделение. Ще се проведат и полети от смесени българо-американски екипажи за запознаване с процедурите, използвани от изтребителната авиация на двете страни.
В рамките на тренировката се предвижда провеждането на медиен ден.

Facebook logo
Бъдете с нас и във