Банкеръ Daily

Новини

Съветът по маркоиздаване ще разгледа повече от 270 предложения за пощенски марки през 2012 година


Повече от 270 предложения за пощенско-филателни продукти през 2012 г. са постъпили в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщиха от ведомството. Срокът за подаване на идеи за включване в годишния тематичен план за следващата година приключи на 30 юни.
Специализираният експертен съвет по маркоиздаване е започнал да разглежда предложенията. Очаква се от всички 270 идеи да бъдат селектирани 50-60 издания. За да бъдат одобрени заглавията, трябва да са свързани с кръгли годишнини, значими събития и личности, както и да не са отпечатвани пощенско-филателни продукти по конкретната тема през последните няколко години. Най-голям брой предложения за пощенски марки през 2012 г. са постъпили в областта на културата, образованието, историята.
Окончателният тематичен план ще бъде утвърден през есента от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.
Традиционно годишният план съдържа теми, разпределени в няколко раздела: България – наша родина (История и годишнини, Култура и изкуство, Екология, Спорт, Фауна, Флора, Транспорт и Празници), България и Европа и България и света. Всяка година се отпечатват пощенско-филателни издания за двата големи християнски празника – Коледа и Великден.
През 2009 г. тематичният план включваше 55 пощенски марки, през 2010 година – 48, а през 2011 г. – 43 пощенски марки, 5 илюстровани карти и 18 специални плика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във