Банкеръ Daily

Новини

Сътрудничество в областта на ядрената енергетика обсъдиха Бойко Борисов и президентът на Холдинг AREVA

Възможностите за стратегическо сътрудничество между България и Франция, с оглед развитието на ядрения сектор в нашата страна обсъдиха министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Холдинг AREVA Ан Льовержан. По време на разговорите двамата дискутираха широк кръг от теми, свързани с прилагането на съвременните европейски подходи по енергийните въпроси
Двамата обсъдиха и варианти за изграждане на нов блок на АЕЦ „Козлодуй” и участие на AREVA в проекта „АЕЦ „Белене”. По време на срещата страните направиха преглед на проблемите в областта на ядрената сигурност и обсъдиха възможностите за сътрудничество в тази област.
AREVA се налага като световен холдинг в сектора на ядрената енергетика, където разполага с най-иновационните средства, свързани с проекти за проучване и развитие. Холдингът разполага с най-напредналите технологии в ядрения сектор, телекомуникациите, информатиката, микроелектрониката и автомобилизма. Обединяващия фактор в тези дейности е технологичното съдържание. Компанията развива и разпространява ВЕИ от вятър, биоенергия, слънце и вода.
В разговорите участваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и посланикът на България във Франция Марин Райков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във