Банкеръ Daily

Новини

Състоянието на българския земеделски сектор представи в Париж зам.-министър Цветан Димитров

Състоянието на българския земеделски сектор представи заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров по време на международна конференция на тема „Възможности за развитие на световното земеделие, тенденции и ролята на развиващите се икономики”, която се проведе в Париж. форумът бе под под патронажа на третия световен форум за селскостопанска техника „SIMA”
Димитров постави в изложението си акцент върху значението на Общата селскостопанска политика за България. „Оптималното усвояване на средствата от европейските земеделски фондове и изработване на предпоставки за по-голяма прозрачност в този процес са от изключително значение за страната ни”, каза зам.-министърът.
Присъстващите бяха запознати и с визията на страната ни за бъдещата ОСП, както и с редица факти от прилагането и до днес. България е част от световния земеделски сектор и търпи всички положителни и отрицателни тенденции при своето развитие. „Основният проблем е свързан с нестабилността на цените на земеделска продукция. Този въпрос трябва да бъде поставен на европейско и световно ниво и своевременно да бъдат разработени инструменти за превенция”, посочи зам.-министър Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във