Банкеръ Daily

Новини

Съставени са 345 акта от проверени 14 500 превозни средства при акция Гума

От началото на акция “Гума” (27 септември ) до момента инспекторите на Автомобилна администрация са съставили 345 акта от общо проверени 14 500 превозни средства. При 19 автомобила проверяващите са установили разкъсвания на гумите, поради което тези превозни средства са спрени временно от движение до отстраняване на неизправността.
В рамките на проверка “Пушек” за съдържание на вредни емисии в отработените газове на товарните автомобили и автобусите, стартираната на 14 октомври 2010 г., инспекторите са проверили 203 превозни средства. Съставени са 15 акта за съдържание на вредни емисии в отработените газове над допустимите норми. Тези автомобили са спрени временно от движение до отстраняване на неизправностите и преминаването им успешно на технически преглед.
Резултатите от двете акции, Гума и Пушек бяха обявени от изпълнителният директор на Агенция „Автомобилна администрация” Симеон Арнаудов и неговият заместник Анастас Тодоров по време на извършената днес комплексна проверка на автобусните превози, осъществявани от “Автогара Юг” – София.
Симеон Арнаудов заяви, че масираните проверки на територията на цялата страна ще продължат като предстои те да обхванат и превозните средства от градския транспорт.
Тези акции са част от политиката на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за повишаване на сигурността на превозните средства и гарантиране на живота и здравето на гражданите, както и намаляване на вредното въздействие върху околната среда от използването на автомобилите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във