Банкеръ Daily

Новини

СЪЮЗЪТ НА УЧЕНИТЕ ЩЕ ПОЛЗВА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ХАДЖИКАЛЧОВАТА КЪЩА В ПЛОВДИВ

Правителството обяви за частна държавна собственост имота, намиращ се на ул. „Митрополит Паисий” №6 в старата част на Пловдив, съобщи правителствената информационна служба. Къщата на Андрей Георгиади, известна като Хаджикалчовата къща, от години се ползва от Съюза на учените в България като творческа база, като за целта е сключен срочен договор с Министерството на културата. С днешния си акт правителството учреди безвъзмездно право на ползване на имота от Съюза на учените в България – гр. Пловдив.
Хаджикалчовата къща е архитектурно-строителен паметник на културата от национално значение.
С друго решение кабинетът обяви 18 имота, управлявани от Министерството на отбраната, за имоти – частна държавна собственост. Те са с отпаднала нужда за ведомството в резултат на изпълнението на Плана за организационното изграждане и модернизация на Въоръжените сили на Република България до 2015 г. Имотите са: два край с. Герман – с площ 130 дка и 3 дка; три край с. Гурмазово – с площ 36 дка, 129,5 дка и 72 дка; имот край Карнобат (163 дка); имот край с. Коняво (13 дка); три имота край с. Мусачево – с площ 1 дка, 3,6 дка и 559 дка; имот край с. Осоица (12 дка); имот край Созопол (20 дка); четири имота в София – с площ 7 дка, 39 дка, 4 дка и 2 дка; имот в Сливен (3 дка); имот в Тополовград (4,6 дка).
С оглед досегашното им предназначение – складове, гаражи, стопанства и др., имотите могат да бъдат предложени за разпоредителни действия в изпълнение на целите на новата социална стратегия на Министерството на отбраната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във