Банкеръ Daily

Новини

СЪЮЗЪТ НА ПИВОВАРИТЕ С НАГРАДА ЗА ПРИНОС КЪМ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА

Съюзът на пивоварите у нас бе отличен за приноса си към българската икономика по време на официалното връчване на годишните награди на Българската стопанска камара - ИН-5. Асоциацията на пивопроизводителите спечели в категорията за работодателска организация заради активната си дейност през 2008 г. в защита интересите на своите членове и реализацията на проект за саморегулация на сектора и налагане на правила за лоялна конкуренция и добра бизнес практика.
Съюзът на пивоварите и неговите членове винаги сме осъзнавали отговорността, която носим пред обществото. Ето защо наши основни задължения са изключително отговорното управление на търговската ни дейност, прилагането само на най-високи стандарти и ефективни принципи за саморегулация, както и възпитаването на потребителя в умерена и разумна консумация. Тази награда е ясно доказателство, че сме избрали вярната посока и че това е пътят, който всяка една индустрия трябва да следва, заяви Владимир Иванов, председател на Съюза на пивоварите. Той получи диплом и юбилеен знак от председателя на камарата Божидар Данев в присъствието на вицепремиера Меглена Плугчиева, управителя на Българската народна банка Иван Искров и търговския представител на Австрия у нас Михаел Ангерер.
Съюзът на пивоварите е единственото сдружение в страната, което прилага система за саморегулиране на маркетинговите комуникации и етични стандарти, изцяло съобразена с правилата на международната организация Пивоварите на Европа. В началото на тази година бяха представени и резултатите от успешното приключване на проекта Изграждане и укрепване на браншовия капацитет за саморегулация в търговските комуникации. На корпоративно и секторно ниво бяха развити редица инициативи за отговорен маркетинг и възпитаване култура на умерена консумация. Едновременно с това през 2008 г. размерът на вложенията, които компаниите са направили в производствени инвестиции, иновации и търговски марки, надхвърли 90 млн. лева.
Израз на активността и обществената ангажираност на пивоварния сектор е и стартиралата наскоро информационна кампания за българската бира, чийто цели са запознаване на потребителите с високото качество и естествените съставки на произвежданото в страната пиво, богатството на традициите за консумация на кехлибарената напитка като част от съвременния стил на живот.
Съюзът на пивоварите в България (СПБ) е представителна организация на производителите на бира. Негови членове са: Болярка - ВТ АД, Загорка АД, Каменица АД, Карлсберг България АД и Ломско пиво АД. Сдружението е създадено през 1991 г., а от лятото на 2008 г. става член на европейската пивоварна организация Пивоварите на Европа и е обявен за най-динамичната национална асоциация. Признанието е резултат от безкомпромисната политика на пивоварните компании в страната да прилагат всички най-добри европейски практики в бранша и да произвеждат само висококачествени видове бира, които не отстъпват по чистота и качества на пивото и в държавите с най-дългогодишни бирени традиции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във