Банкеръ Daily

Новини

Съдът оневини ген. Атанас Атанасов по обвинението за клевета срещу Яне Янев и партия РЗС

Софийският районен съд призна за невинен Атанас Атанасов по обвинението за клевета срещу Яне Янев и партия РЗС. Съдът реши и че Янев трябва да заплати всички разходи по делото. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок от днес пред градския съд. Искът по делото бе на стойност 100 000 лева.
Преди да вземе решение съдебният състав разпита вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов.Той заяви, че познава Яне Янев и Атанас Атанасов от политическите им изяви. Той обаче не е коментирал с Атанасов финансирането на партия РЗС и Яне Янев. По думите му тази информация може да бъде изискана от Сметната палата, тъй като тя е органът, който знае.„Никога не съм назовавал РЗС като политически субект, който е продукт на ДАНС, заяви категорично вътрешният министър в съдебната зала. Той посочи, че по време на политическите дебати са се обсъждали и РЗС и Яне Янев. Съдът не допусна въпроса дали Цветанов има информация, че РЗС е била финансирана със средства от откупи на отвлечени лица от „Наглите. Съдът прецени, че този въпрос не се отнася пряко към настоящото обвинение.
Припомняме, по делото бяха разпитани в предишни заседания и бившия шеф на ДАНС Петко Сертов и на ГДБОП Ваньо Танов.
Атанас Атанасов бе обвинен за клевета за едно свое изказване на 27 април 2009-а година в предаването „Вярно с оригинала с водещ Петър Волгин по ТВ7. В обвинението се цитира изказване на Атанасов: „Председателят на РЗС Яне Янев много остро атакуваше Сергей Станишев, а в същото време се изказваше много ласкаво за неговото създание ДАНС. Според защитника на Атанасов - адвокат Даниела Доковска, тези изказвания имат неутрален характер и се отнасят за институции и партии. Клеветата и обидата по думите й са престъпления срещу личността и в този смисъл РЗС и Яне Янев не могат да се чувстват обидени или оклеветени.
Категорично заявявам, че ще обжалвам решението на съда, заяви за БАНКЕРЪлидерът на РЗС Яне Янев. Такива клеветници като генерал Атанас Атанасов могат само да злословят и да интриганстват. Досега съм завел над 20 дела срещу подобни клеветници като Атанасов и всеки, който петни партията РЗС ще бъде съден, заяви той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във