Банкеръ Daily

Новини

СЪДЯТ ДВАМА ЛЕКАРИ В ПЛОВДИВ

Двама лекари ще застанат пред състави на Пловдивския окръжен съд по обвинения за вземане на подкуп и немарливо изпълнение на служебните си задължения, съобщиха от пресслужбата на съда.
За пореден път съдът ще разгледа делото срещу д-р Димитър Кукуларов – ортопед в УМБАЛ Свети Георги. Той е обвинен, че е поискал общо 1400 лв от четирима свои пациенти за извършван на спешни операции на счупени крайници след претърпени катастрофи. Деянието е извършено в условията на продължавано престъпление за период от една година – от октомври 2003-та - до октомври 2004-та, уточняват от съда.
Днес ще бъде и първото заседание по делото срещу рентгенолога д-р Владимир Н. от същата болница. Той е обвинен в немарливо изпълнение на служебните си задължения. През юни, миналата година, лекарят извършил рентгенографско изследване на коремните органи на жена с язва на дванайсетопръстника, но не прецизирал диагнозата, което довело до късното диагностициране на болестта и перфорация на язвата. По делото са призовани 13 свидетели и 8 вещи лица.

Facebook logo
Бъдете с нас и във