Банкеръ Daily

Новини

СЪБОРИХА БУНГАЛА В КЪМПИНГ ЗЛАТНА РИБКА

Багери са съборили част от бунгалата в къмпинг Златна рибка край Созопол. Акцията е започнала в 6,15 часа тази сутрин. Това разказа управителят на къмпинга Жеко Калъчев. Той обясни, че има спор за около 20 декара от терена. Златна рибка е разположена на 73 декара и е собственост на фирма Хелио турс. За спорните 20 декара обаче е направена заменка с горски фонд. Те са предоставени на две физически лица. Именно те са предприели събарянето на бунгалата под охраната на служители на фирма Аркус сигурност, каза Калъчев. Сега за част от къмпинга има две страни, които разполагат с документи за собственост.
Районния прокурор в Бургас Андрей Червеняков каза за БТА, че преди около две седмици е проверил на място проблема заедно със свои колеги и е събрал двете спорещи страни в РПУ- Созопол.
Тогава те са били предупредени да не предприемат нищо докато по казуса не се произнесе съдът или докато съдия-изпълнител не въведе една от двете страни във владение на терена. Червеняков ръководи и групата от прокурори, която работи по жалби на двете страни. Районният прокурор каза още, че днешните действия са недопустими при положение, че има прокурорско предупреждение.

Днес в 14 часа двете страни отново ще бъдат извикани, за да им се връчат предупредителни протоколи. По-късно прокуратурата ще прецени дали събарянето на бунгалата днес е престъпление и акт на самоуправство. Ако се окаже така, вариантите са два - възстановяване на бунгалата или 5 години лишаване от свобода и до 1000 лева глоба.

Facebook logo
Бъдете с нас и във