Банкеръ Daily

Новини

Събираемостта на приходите от превози във влаковете през януари 2011 г. се е увеличила с 12,7 %

Събираемостта на приходите от превози във влаковете през януари 2011 г. се е увеличила с 12,7 %, спрямо същия период на 2010 г., съобщиха от БДЖ. Резултатъте се дължи на мерките за ограничаване на безбилетните пътувания, отчитат от компанията. Само през миналия месец са извършени проверки на 1284 пътнически влака, които се движат по различни маршрути в страната. При проверките е установено, че през м. януари над 5000 пътника са направили опит да пътуват във влаковете без превозни документи. Служителите на превозния персонал са издали билети на 4946 от тези пътници, а други 75 пътника са свалени от влаковете, поради отказ да заплатят нормативно определената цена на билета за пътуване.
Ръководството на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД категорично възразява срещу некоректното поведение на клиентите, които ползват влака като основно средство за придвижване, но не заплащат съответната цена за предоставената транспортна услуга. За целта националният железопътен превозвач непрекъснато осъществява действия за превенция на пътуванията без билети. От началото на 2011 г. е увеличен и броят на влаковете, придружавани от служители на Транспортна полиция. Засилено е присъствието на органите на Транспортна полиция в тези влакове, в които се наблюдава практиката за пътуване без превозен документ, и в които пътниците създават проблеми като отказват да заплатят стойността на билета за реализираното от тях пътуване.
„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще продължат своите безкомпромисни действия срещу опитите за пътуване гратис до ограничаване до минимум на тази порочна практика. Пътниците, които правят опити да пътуват без превозен документ ще бъдат санкционирани незабавно, като при отказ да заплатят нормативно определената санкция, ще бъдат отстранявани от влаковете.

Facebook logo
Бъдете с нас и във