Банкеръ Daily

Новини

Столичния ветеринарно-санитарен контрол откри нарушения в 22 училищни обекта

Инспектори от Столичния ветеринарно-санитарен контрол към НВМС откриха нарушения в 22 обекта в учебни заведения в София, съобщиха от службата. Общо 257 стола, бюфети и заведения за бърза закуска бяха проверени в периода 19 – 28 октомври 2009 г.
Проверяващите експерти издадоха 16 предписания за отстраняване на нередности. Ще бъдат унищожени 12,100 кг. храни от животински произход, от които 9,100 кг. продукти без етикети и 3 кг. сандвичи с изтекъл срок на годност.
Сред констатираните нарушения са приемане и съхранение на храни от животински произход без идентификационна маркировка и етикетировка, липса на търговски документи за произхода и годността на храните, смесено съхранение на несъвместими групи храни от животински произход, неспазване на температурния режим на съхранение, изтекъл срок на годност на продукти от животински произход, липса на записи по програмите за самоконтрол.
За търговията с храна с изтекъл срок на годност по чл. 441 от Закона за ветеринарномедицинската дейност санкцията е на стойност между 500 и 1 000 лв. За останалите нарушения ще бъдат наложени глоби в размер между 150 и 1 000 лв. съгласно чл. 248 от Закона за ветеринарномедицинската дейност

Facebook logo
Бъдете с нас и във