Банкеръ Daily

Новини

СТОЛИЧНАТА ОБЩИНА ПРЕДЛАГА НА ТЪРГОВСКИТЕ ВЕРИГИ БИОРАЗГРАДИМИ ТОРБИЧКИ

Столична община изпрати проект за споразумение до търговски вериги, разглеждащо въвеждането на мерки за намаляване на замърсяването с отпадъци от употребата на полиетиленови торбички, съобщиха от общинския пресцентър. Проектът за споразумение е изпратен до „Билла България” , „Метро Кеш енд Кери България”, „Фантастико”, „345”, „Фамилия”, „Практикер, „Пикадили”, „Сити център София” „Хит”, „Кауфланд България” „Скай сити” и „Мосю Бриколаж”.
С инициативата общината стартира процедура за въвеждане на мерки за намаляване на замърсяването с отпадъци от употребата на полиетиленови торбички чрез въвеждане използването на биоразградими опаковки в търговските обекти на територията на столицата.
Със споразумението търговските вериги поемат ангажимент да използват торбички , произведени от биоразградими материали и да изискват от доставчиците сертификат за годност . От своя страна Столична община ще популяризира инициативата и ще участва в различни съвместни акции за опазване на околната среда на съответните вериги.
Споразумението ще бъде отворено и към него могат да се присъединят и други търговски обекти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във