Банкеръ Daily

Новини

Столичната община отпуска 200 хиляди лева за озеленяване на градинки и междублокови пространства

Столичната община отпуска 200 хиляди лева за озеленяване на градинки и междублокови пространства в София. Това каза на пресконференция днес кметът Йорданка Фандъкова, която представи програма Зелена София на Столична община.
Програмата дава възможност за активно гражданско участие в благоустрояването и поддръжката на зелените площи. Бенефициенти по програмата са етажни собствености, регистрирани по Закона за управление на етажната собственост и юридически лица с нестопанска цел, регистрирани на територията на Столична община. Могат да кандидатстват етажни собствености от всички 24 района на София, стига пространството да е публична общинска собственост, уточни Фандъкова.
През 2010г. по пилотен проект „Гражданско участие за по-уютна градска среда” в трите столични района „Слатина”, „Подуяне” и „Изгрев” са изградени 65 проекта в междублокови пространства, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.
Анкета проведена сред гражданите показа, че те са удовлетворени от направеното и проектът е полезен, посочи също кметът.
Кандидатстването е максимално улеснено, каза заместник-кметът на Столична община Мария Бояджийска.
Подробности за документацията могат да се получат на интернет страницата на Столична община в раздел Зелена система - новини

Facebook logo
Бъдете с нас и във