Банкеръ Daily

Новини

Столичната община награждава учители по физическо възпитание, подготвили градски и републикански призьори

Церемонията по връчване ежегодните Награди за принос в областта на физическото възпитание и спорта на Столичната община, ще се проведе на 10 март в аулата на Националната спортна академия „Васил Левски”, от 16.30 часа.
Ще бъдат отличи учители по физическо възпитание и спорт, подготвили състезатели – градски и републикански призьори по 8-те вида спорт, включени в Ученическите игри 2009/2010.
Наградите „Учител на годината” за извънкласна дейност ще бъдат връчени съвместно от общината и Регионалния инспекторат по образование, съгласно критерии изработени от директори на училища, експерти от инспекторат и общината.
Постоянната комисия за Децата, младежта, спорта и туризма към Столичен общински съвет ще награди образователни институции за техния принос и партньорство.
Ректорът на НСА - професор д-р Л.Димитров ще удостои образователни институции за сътрудничество при реализиране на спортни дейности.
Ще бъдат отличени и училища и детски градини, прилагали добри практики в областта на физическото възпитание на децата, както и районни администрации провеждащи ефективна политика за развитие на спорта.
На тържествената церемония са поканени Министър на образованието, младежта и науката, Министър на физическото възпитание и спорта, Председател на български олимпийски комитет, Председатели на спортни федерации, директори и педагози от образователните институции в столицата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във