Банкеръ Daily

Новини

Столицата е домакин на регионален форум „Предизвикателства за социално включване чрез заетост на хората с увреждания”

Столична община съвместно с Националната федерация на работодателите на хората с увреждания организира Регионален форум „Предизвикателства за социално включване чрез заетост на хората с увреждания”. Той от 100 до 13.30 часа в сградата на общината. Инициативата е насочена към по-пълен, цялостен, тематичен обхват в областта на социалното включване и трудовата заетост за хора с увреждания, ще бъдат представени насоки за развитие на социална отговорност към хората с увреждания - разкриване на работни места, нормативна и икономическа среда; мерки и програми, подпомагащи работодателите при наемане на хора с увреждания.
Главната цел на Регионалния форум е да се повиши интересът на бизнеса по темата за социалното включване чрез заетост на хората с увреждания.
Една от основните задачи по време на срещата е представяне на възможностите пред бизнеса за осигуряване на социална отговорност чрез създаване на заетост за хора с увреждания, както и подкрепа на местната власт да предприема активни действия за създаване на политика за осигуряване на работа на хората в неравностойно положение чрез социални и специализирани предприятия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във