Банкеръ Daily

Новини

Стойнев: Хората искат модернизация на икономиката

Хората искат българската икономика да работи и да бъде ефективна. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на регионалната конференция bdquo;Прозрачност в управлението на обществените поръчкиldquo;, организирана от посолството на САЩ у нас.


Според него една от основните предпоставки това да се случи е активният диалог с бизнеса, в резултат, на който правилата за достъп до проекти, финансирани с обществени средства, да бъдат максимално опростени и прозрачни. Това ще гарантира участието на повече фирми в процедурите за възлагане на обществени поръчки и тяхната равнопоставеност, посочи още министърът.


Драгомир Стойнев изрази задоволството си от организирания форум, чиято тема е изключително актуална в контекста на общите ни усилия да изградим предвидима и конкурентна бизнес среда. Пред участниците в конференцията министър Стойнев очерта предстоящите стъпки в тази посока: Трябва да опростим процедурите, така че, когато се кандидатства, да се знае, че държавният служител не е враг и пречка на българския бизнес. Напротив, той трябва да му помага, за да улеснява усвояването на средствата. Не е нормално да има забавяне на усвояването и да губим пари, подчерта Стойнев. Той поясни , че планираните мерки за възстановяване на икономиката трябва да бъдат предприети спешно, защото още шест месеца безвремие ще бъде пагубно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във