Банкеръ Daily

Новини

СТАВИСКИ ПОИСКАЛ ИЗВЪНСЪДЕБНО СПОРАЗУМЕНИЕ

Максим Стависки е поискал извънсъдебно споразумение с Бургаската окръжна прокуратура по делото за катастрофата край р. Ропотамо, информира Топспорт.
Двукратният световен шампион по фигурно пързаляне и близките му са помолили миналата седмица магистратите да няма открит процес, съобщиха вчера запознати с разследването. Искането обаче е било отхвърлено.
Стависки е изтъкнал, че ще му бъде тежко да застане очи в очи с родителите на загиналия младеж Петър Петров и не може да понесе мъката им.
Въпреки това прокурорите са били категорични, че по това дело задължително ще има открит съдебен процес заради големия обществен интерес.
Максим Стависки бе разпитан за пореден път преди седмица в Бургаската прокуратура. Тогава му бе официално предявен и окончателният вариант на обвинителния акт.
С последните корекции по него стана ясно, че световният шампион е шофирал с 1.29 промила алкохол в кръвта, а не с 1.1, както показа първата експертиза.
Междувременно стана ясно, че официална информация по делото за катастрофата в бъдеще ще бъде давана единствено от Върховната касационна прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във