Банкеръ Daily

Новини

СТАВИСКИ ПОИСКА СПОРАЗУМЕНИЕ С ПРОКУРАТУРАТА

Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски е поискал официално споразумение с прокуратурата за катастрофата край р.Ропотамо. Искането му е предявено от бургаския адвокат Росен Кожухаров и е записано в официалния протокол съставен от дознателката Христина Дамянова.
По закон след приключване на досъдебното производство в рамките на 30 дни прокуратурата трябва да се произнесе, затова дали ще има дело, доразследване или страните ще се споразумеят по случая.
Максим Ставийски днес е получил ивсички материали от разследването за катрастрофата край р.Ропотамо. Той е бил в късния следобед в РПУ Приморско заедно с адвоката си.
На 8 октомври т.г по искане на Максим и защитата му досъдебното производство за инцидента беше удължено с 20 дни. Тогава бургаската окръжна прокуратура предяви ново обвинение към световния шампион като коригира промилите на алкохол в кръвта от 1.1 на 1.29.
Максим Ставийски е обвинен в причиняване по непредпазливост на смъртта на 24-годишния Петър Георгиев Петров, от гр. Сливен, причиняване на тежка телесна повреда на 19-годишната Мануела Красимирова Горсова, от гр. Велико Търново, и леки телесни повреди на други две лица, при нарушаване правилата за движение по пътищата при управление на лек автомобил.
Предвиденото от закона наказание е от 3 до 10 г. затвор. Информация на Дарик радио.

Facebook logo
Бъдете с нас и във