Банкеръ Daily

Новини

Стартира нова процедура за проучване на възможностите за добив на газ в Черно море

Стартира нова процедура за проучване на възможностите за добив на газ в Черно море в bdquo;Блок 1-19 Свети Атанасrdquo;. Площта е с размер 1 318 кв. км и е разположена в континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България в Черно море.


Срокът на разрешението ще бъде пет години. Целта е чрез нови геоложки технологии за изследване на генерационния потенциал на скалите и миграционните процеси на въглеводородите да се избере поне една локация за прокарване на търсещ сондаж.


Подробности по организацията, сроковете за провеждане, цената на конкурсните документи и депозита за участие могат да бъдат намерени в решението на МС в bdquo;Държавен вестникrdquo;, в bdquo;Официален вестникrdquo; на Европейския съюз и в интернет страницата на Министерството на икономиката.


Правителството днес одобри и проекта на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта bdquo;Кондовоrdquo;. Разрешението е издадено за срок от три години на bdquo;Каракал Кеймбридж Българияrdquo; ЕАД, а проучваният терен с размер 125 кв. км е разположен на територията на община Ивайловград. Предвижда се дружеството да инвестира в геоложки дейности 4 351 700 долара в мероприятия по опазване на околната среда ndash; 264 000 долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във