Банкеръ Daily

Новини

Стартира национална кампания по пътна безопасност – „Малки и големи заедно на пътя”

Стартира национална кампания по пътна безопасност – „Малки и големи заедно на пътя”. Тя е под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и се организира от Волво България. В официалното представяне на инициативата участие взе заместник-изпълнителният директор на Агенция „Автомобилна администрация” Анастас Тодоров.
От страна на Автомобилна администрация има значително увеличение от началото на годината на контролната дейност на пътя, заяви Тодоров. От 1 януари до сега инспекторитеса проверили близо 58 000 пътни превозни средства и 555 000 работни дни на водачи на пътя. За същия период са съставени близо 4 400 акта и наказателни постановления, като сумата за получаване по издадените наказателни постановления възлиза на над 2 200 000 лева, което е много повече от същия период за миналата година, каза още зам.-изпълнителният директор на Автомобилната администрация.
На старта на кампанията беше направена демонстрация на „мъртвата зона” на видимост при камионите, както и инспекторите на ИА „Автомобилна администрация” и „Пътна полиция” спираха тежкотоварни и леки автомобили и раздаваха информационни брошури и стикери на водачите.
Инициативата „Малки и големи заедно на пътя” се осъществява под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков с подкрепата на ИА „Автомобилна администрация”, „Пътна полиция” при СДВР, Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, както и браншови организации на превозвачи.
Нейната цел е да повиши информираността на водачите на леки автомобили за спецификите на движение на камионите и добрите практики за безопасност на пътя при взаимодействие с тях. В същото време се отправя призив към водачите на тежкотоварни автомобили да бъдат по-толерантни към леките автомобили, да улеснят трафика и да повишат общата сигурност на пътя.
В рамките на кампанията ще бъдат организирани серия от публични събития и инициативи, ще бъде издадена информационна брошура със съвети към водачите на леки и тежкотоварни автомобили, ще бъде проведена образователна радиокампания и ще бъдат разпространени 100 000 стикера за автомобили с посланието „Аз съм толерантен, а ти?”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във