Банкеръ Daily

Новини

Стартира международната регата Тол шипс – Исторически морета 2010

Стартира международната регата Тол шипс – Исторически морета 2010. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков участва в официалната церемония по откриването на регатата във Варна.
Той поздрави участниците от името на премиера Бойко Борисов, който е патрон на събитието и пожела успех на българския кораб „Калиакра”.
България за първи път е домакин на регатата и съм удовлетворен да съобщя, че държавата прояви ангажираност като освободи участниците от пристанищни такси, за да може страната ни да бъде гостоприемен домакин на международна проява от такъв ранг, допълни той в своето приветствие.
По-рано днес министър Цветков посети във Варна Морския спасително-координационен център към Изпълнителната агенция „Морска администрация”, Центъра за контрол на корабния трафик и Центъра за управление на морския и речния транспорт и информационно обслужване на корабоплаването към ДП „Пристанищна инфраструктура”, където инспектира работата на служителите и се запозна със системите за управление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във