Банкеръ Daily

Новини

СТАРТИРА ЖИЛИЩЕН ПРОЕКТ РЕЗИДЕНИЦЯ БОТАНИКА

Със символично засаждане на фиданки ще започне жилищният проект „Резиденция Ботаника” – София на „Хоум фор ю”, съобщиха от компанията. Церемонията ще се състои на 21 май в 12.30 часа в кв. „Бояна”, местност „Ботаническа градина”, под Киноцентъра. Инвеститор на проекта е: “Билдинг груп кънстракшън” ООД. Проектант е “Вамос” ООД, арх. Пламен Генчев. Главният изпълнител е “ГАЛЧЕВ ИНЖEНЕРИНГ ГРУП” АД. Строителният надзор ще се осъществява от “Инженерна консултантска група” ООД.
Residencia Botanica е разположена в непосредствена близост до Ботаническата градина и Киноцентъра, в един от най - престижните квартали на София - кв. „Бояна”. Комплексът се състои от две части - жилищна и обслужваща зона. РЗП на резиденцията ще е 40 хил. кв. м. Общо 213 апартамента са разположени в четири луксозни сгради на три или четири етажа, всяка от които със собствени подземни и наземни гаражи. Комплексът разполага с 305 подземни и 23 външни паркоместа, както и със 106 складови помещения. Проектирани са разнообразни по разпределение и квадратура апартаменти, мезонети и ателиета с площ между 50 и 200 кв.м. Предлага се избор на степента на завършеност и оборудване на жилищата. Сградите са газифицирани и с централна климатизация.Общите части са луксозно изпълнени с висококачествени материали. Предвидени са много градини, детски площадки и шадравани край павираните алеи на комплекса, заграден от красива плетена ограда. Осигурен е контрол на достъпа чрез видеонаблюдение, охрана и COT. Обслужващата зона включва фитнес център, закрит плувен басейн,SPA студио, козметичен и фризьорски салон, ресторант и супермаркет, детска градина и школа за изучаване на чужди езици.
В “ Residencia Botanica ” ще има 2 детски площадки и 2 зони за отдих и почивка.При градинския кът Стълбата са разположени кафене и фонтан със статуя на богинята Флора. В ландшафтния архитектурен проект са предвидени 5 характерни паркови елемента, сред които Триъгълника, Стълбата и Зодиака , както и многообразие на растителни видове в зелената система. Всички междублокови тераси са озеленени, проектирани са като кътове за почивка и са свързани с пешеходната мрежа. Всяка пешеходна или автомобилна алея има осветление. Елемент от обслужващата / обществената част е мултифункционалният център Хармония . В его има SPA център, фитнес, beauty center, зала за аеробик, 2 детски центъра - до 3 и до 12 години, интернет кафе, покрит басейн, който през лятото ще се отваря частично, джакузи, сауни, съблекални, аптека и лекарски кабинет, паркинг. На покрива ще има кафе-бар с изключителна гледка към София и Витоша. В комплекса е включен също търговски център с мини маркет и ресторант. Отличителните черти на обект Резиденция Ботаника са: високо качество на материалите и изпълнението, великолепна панорама към София и затворен цикъл от услуги за неговите обитатели. Обърнато е изключително внимание на създаването на паркова среда с богата зелена система и разнообразни дендрологични видове към Резиденция Ботаника . Акцентът върху ландшафтната и паркова архитектура, поставен от инвеститора, е свързан с: европейската практика за изграждане на градската среда; корпоративната кауза за създаване и опазване на зелените обществени пространства като опорна база в устойчивото развитие на града; естествената връзка с намиращата се в близост Ботаническа градина на БАН.

Facebook logo
Бъдете с нас и във