Банкеръ Daily

Новини

СТАРТИРА БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

По инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и Зорка Първанова на 1 декември 2007 г. стартира петата по ред кампания на благотворителната инициатива Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда.

Инициативата набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения. В предишните четири издания на “Българската Коледа” бяха събрани общо 7 384 953 лв. Подпомогнато беше лечението на над 169 деца. Закупени бяха медицинско оборудване и линейки на обща стойност 5 878 820 лева за над 49 детски клиники и лечебни звена. Организатори на благотворителната инициатива и през тази година са Администрацията на Президента, Българската национална телевизия и Нова Телевизия. М-Тел, Глобул, Вивател и БТК отново се обединяват в подкрепа на инициативата като осигуряват телефонни линии за обаждания и изпращане на SMS. Обажданията и SMS-те ще се изпращат на телефон 1117 - без код за абонати на М-Тел, Глобул и Вивател, както и на телефон 0900 1117 за абонати на БТК. Цената на един SMS е същата, както и миналата година - 1 лев.
Медийни партньори на “Българската Коледа” тази година са вестниците “Труд”, “24 часа” и “Пари”, Българското национално радио, Дарик радио и радио “Атлантик”. Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон “Централен”. Титуляр на сметката е БНТ.
Благодарение на сътрудничеството с Ипей АД и тази година дарения ще могат да се правят и в интернет чрез системата за електронни плащания e-pay. За първи път тази година дарения могат да се правят директно с кредитни карти VISA и MasterCard, което прави възможно сънародниците ни в чужбина да могат лесно и достъпно да правят своите дарения. За първи път по време на кампанията средства ще се набират и чрез продажбата на картички и стикери за автомобили на цена 1 лев. Продажбата на картички е съвместна инициатива на “Българската коледа” с вестниците “Труд” и “24 часа”. В близо 10 хиляди пункта в цялата страна от 1 декември всеки, който желае, ще може да се включи в кампанията с покупката на коледна картичка с логото на “Българската Коледа”.
Продажбата на стикери се осъществява съвместно с “Лукойл”- България. В бензиностанциите на компанията в цялата страна от утре, 1 декември, стикерите ще бъдат в продажба. Местата, където ще се продават картичките и стикерите с логото на “Българската Коледа”, ще са обозначени със специални плакати. Креативно студио “Noble Graphics” е автор на рекламната кампания на “Българската Коледа”. По традиция на 25 декември 2007 г., в първия ден на Коледа, в Народния театър “Иван Вазов” ще се състои благотворителен концерт, който ще бъде излъчван на живо от БНТ. Средствата, събрани чрез “Българската Коледа – 2007”, ще бъдат дарени след подписване на тристранен протокол от страна на Администрацията на Президента, БНТ и Нова телевизия на:
-МБАЛ “Д-р Никола Василев” - Кюстендил;
-МБАЛ – Търговище;
-МБАЛ “Св. Иван Рилски” – Разград;
-МБАЛ “Д-р Иван Селимински” – Сливен;
-МБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” - Велико Търново;
-МБАЛ - Силистра;
-МБАЛ - Пазарджик;
-УМБАЛ “Александровска”, Клиника по педиатрия;
-МБАЛ “ Проф. д-р Параскев Стоянов” – Ловеч;
-МБАЛ “Св. Пантелеймон” – Ямбол;
-МБАЛСМ “Н.И.Пирогов”, Клиника по детска урология;
-СБАЛ на деца с онкохематологични заболявания – София;
-СБАЛ по инфeкциозни и паразитни болести “Проф. Ив. Киров.
“Българската Коледа - 2007” поема ангажимента със събраните средства да закупи и нов апарат за генетично изследване на бременни жени и деца за Националната генетична лаборатория към “Майчин дом” в София. Лабораторията е единственото звено в България и региона, което предлага този вид диагностика, а 23-годишният апарат, с който лекарите разполагаха досега, вече не функционира. “Българската Коледа - 2007” има амбицията да помогне на 37 деца. Те спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от здравната каса. Децата, чието лечение се подпомага от “Българската Коледа”, се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Министерството на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива. 11 от децата ще бъдат подпомогнати за първи път, 26 са вече деца на “Българската Коледа” и тя ще продължи да осигурява тяхното лечение. На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с това как е преминала кампанията през предишните четири години, както и да научи за децата и клиниките, на които помогнахме. Сайтът съдържа също така информация за децата и болниците, които Българската Коледа ще подпомогне през идващата година. Указан е начинът, по който всеки желаещ може да стане дарител – чрез SMS, телефонно обаждане, банков превод и по интернет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във