Банкеръ Daily

Новини

Станишев: Всичките ни предложения бяха бойкотирани при президента

На заседанието при президента имаше бойкот на всички предложения, направени от БСП. Това е неприемливо, заяви лидерът на социалистите Сергей Станишев след днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при държавния глава.


Политическата обстановка е нестабилна и кризисна. Тя е такава от февруари тази година, и това състояние се запазва и сега, посочи още Станишев. Според него всеки политически лидер носиотговорност за тази нестабилност в страната.


По време на днешното заседание предложих Консултативният съвет да изисква от всички институции да работят в интерес на българските граждани и да решават техните социални, икономически и политически проблеми, заяви лидерът на левицата. bdquo;Поставих въпроса и за това, че от февруари България се намира в перманентна позиция на протести. На парламентарните избори две трети от българите гласуваха за промяна на статуквото - тоест не за партията, която управляваше в последните три години. Тази промяна трябва да бъде сериозна и дълбока, каза още председателят на БСП. той призова протестите да преминават законосъобразно, без призиви за насилие и омраза, и да бъдат предпазени от нарушаване на гражданските права на други хора.


Поставих пред президента въпроса дали тези нови стандарти в политиката, които задава казусът Делян Пеевски, ще бъдат приложени към всеки български политик, без изключение. Не получих ясен отговор, каза още Станишев, визирайки съмненията около държавния глава, че притежава офшорни сметки.


Той уточни, че единственото прието предложение на това заседание е сериозните дебати за реформата в системата за национална сигурност да се проведат на отделно КСНС. Той поясни, че не са били поканени при президента ръководителите на НСО, на Националната разузнавателна служба, нито главният прокурор, нито председателят на ВКС. А всички тези институции имат отношение към сектора на националната сигурност, каза още Станишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във