Банкеръ Daily

Новини

СТАНИШЕВ ЩЕ УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪВЕТ В БРЮКСЕЛ

Министър-председателят Сергей Станишев ще отпътува за Брюксел на 18 юни, четвъртък, където ще участва в заседанието на Европейския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба. Очаква се лидерите на страните-членки на ЕС да обсъждат приоритетно институционални въпроси, финансовата, икономическа и социална ситуация и промените в климата. Премиерът ще се включи и в срещата на министър-председателите и на лидерите от Групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС).
На 19 юни, петък, на специална пресконференция премиерът Сергей Станишев ще обобщи резултатите от двете сесии на Европейския съвет, след което ще отпътува за София.
В състава на водената от него делегация са включени вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, съветниците на премиера Боян Чуков и Мария Пинто, началникът на кабинета на министъра на външните работи Ганчо Ганев, Бойко Коцев, посланик, постоянен представител пред ЕС и др.
В отсъствието на министър-председателя неговите функции ще изпълнява вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем.

Facebook logo
Бъдете с нас и във