Банкеръ Weekly

Новини

Станишев: Ще се състезаваме с ГЕРБ, когато съберат подписи колкото ние за референдума

Общо 21 хил. подписа внесе в ЦИК за регистрация на предстоящите парламентарни избори лидерът на БСП Сергей Станишев. Той бе придружен от Пламен Орешарски, Михаил Миков, Янаки Стоилов, Петър Курумбашев, Илияна Йотова и от още 122-ма млади социалисти - толкова, колкото са годините на БСП.


Станишев отново не спести критиките си срещу вече бившия премиер Бойко Борисов и неговия кабинет. Той определи като bdquo;доста детинскаldquo; надпреварата, започната от ГЕРБ, за това кой ще внесе повече подписи за регистрация в ЦИК. Очевидно партии като ГЕРБ не са разбрали, че няма нужда да внесат подписите на всички, които ще гласуват за тях, коментира Станишев. Когато съберат 750 хил. подписа, както ние направихме за свикването на националния референдум, тогава ще можем да се състезаваме като равни, каза още лидерът на БСП.


Той нападна Бойко Борисов, че в последните дни се е покрил вместо да коментира редица важни теми за обществото. bdquo;За три години и половина г-н Борисов излизаше от сутрин до вечер от всички медии. Къде се скри сегаldquo;, попита Станишев.


Лидерът на БСП отново не пожела да обяви кои са лицата, които ще водят листите на левицата на предстоящите избори. Утре има заседание на Националния изпълнителен съвет, на което той ще представи своите предложения, а окончателният вариант на депутатската подредба ще бъде готов другата седмица. Според Станишев сред кандидатите на левицата за следващия парламент ще има значително обновление. Въпреки това обаче голямата част от депутатите от 41-вото НС ще намерят място в листите, каза още лидерът на социалистите. Той отново заяви, че в листите на БСП ще има представители и на гражданското общество.


Станишев обясни, че има идея с кои политически сили вече може да направи коалиция след изборите, но отказа да ги назове на този етап. В никакъв случай обаче столетницата няма да влезе в коалиция с ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във