Банкеръ Daily

Новини

СТАНИШЕВ СЕ ЗАПОЗНА СЪС СИСТЕМАТА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ВЪВ ВАРНА

Това е първата система в страната, която покрива целия град. Именно благодарение на нея от март до сега са задържани трима, издирвани от Интерпол, а от оперативната дежурна част са получени 163 сигнала за нарушения на обществения ред.
Днес премиерът на Република България Сергей Станишев и министърът на вътрешните работи Михаил Миков присъстваха на презентация на системата за видеонаблюдение, изградена във Варна. Гости на събитието бяха още кметът на морския град Кирил Йорданов, председателят на ОбС Борислав Гуцанов, областни управители, ръководители на областни дирекции на МВР. Министър Миков изказа благодарност към всички, участвали в изграждането на системата и посочи, че нейната полезност е била усетена веднага “Благодарение на системата за видеонаблюдение във Варна от март насам са задържани три лица, издирвани от Интерпол” – подчерта той.
Системата покрива целия град с 229 камери за наблюдение на кръстовищата, местата с концентрирано присъствие на хора, както и 8 КПП. Фактически това е първата система в страната, изградена на сто процента и нейната роля не е само превантивна. Директорът на областната дирекция комисар Димитър Димитров подчерта, че чрез нея за по-малко от 3 месеца от оперативната дежурна част са получени 163 сигнала за нарушения на обществения ред. Така са неутрализирали 6 улични сбивания, 11 групи джебчийки, 115 проституиращи лица и 16 измамници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във