Банкеръ Daily

Новини

СТАНИШЕВ СЕ СРЕЩА С УЧЕНИЦИ, НАГРАДЕНИ ОТ НАСА

В неделя, 25 май, в 12:45 ч. в заседателната зала на Министерския съвет премиерът Сергей Станишев ще се срещне с учениците, класирани на второ място в конкурса „Космическа колония” на НАСА и Националното космическо общество на САЩ, съобщиха от правителствената информационна служба.
България участва за първи път в конкурса с екип от 11 ученици, които посещават курсовете по астрономия на Варненската астрономическа обсерватория и планетариума „Николай Коперник”. Те са възпитаници на Математическата гимназия, Пета езикова гимназия и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия от Варна. Ръководител им е д-р Веселка Радева.
Второто място във възрастовата група 10-12 клас учениците спечелиха с проекта „Международна космическа колония ТАНГРА” в надпревара със 156 проекта от 11 страни и 10 американски щата. Концепцията включва изграждане на космическа колония за 10 000 човека, пълно описание на необходимите животоподдържащи системи, както и интересни решения на енергийния и екологичен проблем на колонията

Facebook logo
Бъдете с нас и във