Банкеръ Daily

Новини

Станишев с рецепти към ДАНС

ДАНС да започне проверки първо от министерствата и държавните агенции заради скока на цените. За това призова лидерът на БСП Сергей Станишев, който влезе в ролята на съветник на службите. По-рано през седмицата премиерът разпореди на Агенцията за национална сигуронст, НАП и икономическа полиция да инспектират всички производителите, преработвателите и търговските вериги, за да разберат откъде идват големите разлики в ценините на хранителние продукти по веригата.


ДАНС да провери кой и кога е спрял държавното подпомагане на земеделските производители, предложи още Станишев. Той припомни, че ГЕРБ са спрели поемането на акциза върху горивата на стопаните. Службите трябва да разследват и кой е виновникът да се увеличи осигурителната вноска за хората в стопанския сектор, призова още лидерът на социалистите. Според него вина за това имали отново управляващите. Трябвало да стане и ясно още и кой е закрил Агенцията за икономически анализи и прогнози.


bdquo;Тежка артилерия, каквато е ДАНС, се занимава с врабчета, мандри и производители на сирене, коментира Станишев и добави, че е повече от абсурдно службите да проверяват цените на хранителните продукти. Той съзря, че с възлагането на подобни абсурдни задачи премиерът орязвал капацитета им да се борят с противодействие на тероризма. Според него сега оставало само Борисов да възложи на НАП да се занимава с бездомните кучета в София, а bdquo;Екоравновесие пък да се заеме с противодействие на престъпността.

Facebook logo
Бъдете с нас и във