Банкеръ Daily

Новини

СТАНИШЕВ ОТКРИВА ОБЩЕЖИТИЕ ЗА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ И ДЕТСКА ГРАДИНА В СТОЛИЦАТА

Министър-председателят Сергей Станишев и министърът на отбраната Николай Цонев ще открият утре, 30 юни, общежитие за военнослужещи, детска градина и общежитие за надарени деца в ж. к. „Младост-3” в София, съобщиха от правителствената пресслужба. На церемонията ще присъства и заместник-министърът на културата Иван Токаджиев.
Обектите са изградени в изпълнение на Социалната програма на Министерството на отбраната, насочена към повишаване на социалния статус на военнослужещите и цивилните от Българската армия. Общежитието за надарени деца e изградено като обособена част от общия проект, има самостоятелен вход и ще бъде предоставено за безвъзмездно ползване на Министерството на културата. В него ще бъдат настанени 40 деца от Националното музикално училище „Любомир Пипков”.
Общежитието за военнослужещи е на три етажа има 55 апартамента, от които 7 едностайни, 46 двустайни и 2 тристайни. Обектът разполага още с обособени паркинг за автомобили, кът за отдих с детска площадка и зелени площи.
Детската градина ще приеме 70 деца в три възрастови групи.
Обектите са изградени чрез реконструиране на остарял фонд на Министерството на отбраната. Те са изпълнени чрез възлагане на обществени поръчки по ЗОП, като общата стойност на инвестицията възлиза на 10 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във