Банкеръ Daily

Новини

Станишев открива конференцията Източната политика на ЕС - нови възможности, нови отговорности

Лидерът на БСП Сергей Станишев и ръководителя на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Ивайло Калфин ще отркият международната конференция „Източната политика на ЕС - нови възможности, нови отговорности, която започва от 10.30 часа в зала „Александър на хотел „Радисън.
Форумът се организира по инициатива на Делегацията на българските социалисти в ЕП, съвместно със Съвета по външна политика на НС на БСП и е по повод първата годишнина от инициативата на ЕС „Източно партньорство. Централни теми в дискусията ще бъдат: „Източното партньорство от концепция към политика и „От Черноморска синергия към Черноморска стратегия на ЕС. Специално внимание ще се обърне върху необходимостта от разработване на цялостна стратегия на ЕС за Черно море и региона на Южен Кавказ.
В дискусиите ще се включат евродепутатите от Групата на социалистите и демократите в ЕП Кристиан Вигенин и Евгени Кирилов, народни представители от Коалиция за България, представители на Европейския парламент, на Европейската комисия и на страните, включени в инициативата „Източно партньорство.
В рамките на конференцията председателят на Центъра за европейски и международни изследвания Калина Панайотова ще представи сборника „Европа гледа на Изток - Източното партньорство година по- късно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във