Банкеръ Daily

Новини

Станишев отказва да подаде оставката, било безотговорно

Подаването на оставки в този момент е безотговорно. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро на партията. Според него подобни действия щели да доведат до вътрешнопартийна криза и в никакъв случай нямало да укрепят кабинета Орешарски.


В четвъртък обаче ще бъде свикано заседание на Националния съвет на партията, в рамките на което ръководство ще поиска вот на доверие. За оставката на Станишев призоваха структурите на левицата в Пазарджик и Стара Загора, а така също депутатът Георги Кадиев и Георги Първанов, президент от 2001 до 2009 година.


Въпреки призивите, Станишев аргументира решението си да остане на лидерския пост, с мотива, че това бил мечтаният сценарий на лидера на ГЕРБ и Бойко Борисов и неговия заместник Цветан Цветанов.


ldquo;Готов съм да кажа немалко истини, които твърде често са премълчавани. Зад загрижеността за партията на думи прозират много различни интереси, подчерта председателят на социалистите. Според него е дошло време, в което маските в БСП ще паднат.


ldquo;Трудно може да се отрече, че в последните два дни се променя и характерът на протеста, особено във вечерните часове. Не е трудно да се досетим кой стои зад това. Зад това стои партия ГЕРБrdquo;. Така червеният лидер коментира многобройните протести от последните дни.


Той още веднъж декларира подкрепата си към работата на правителството Орешарски. По думите му само за по-малко от 20 дни са предприети толкова мерки, колкото кабинетът на Бойко Борисов не е успял да свърши за четири години.


bdquo;Правителството търси на първо място обществения интерес. Днес в Народното събрание ще бъде представен спешен пакет от социални мерки, включващи енергийните помощи и подкрепата за семействата, които изпращат децата си в 1-ви клас, изтъкна още Станишев. По думите му скоро ще бъде обявен и втори пакет, който ще е в подкрепа на бизнеса.


Предвижда се граждански структури да имат представителство в различни органи на централно и местно ниво и да участват в подготовка на Изборния кодекс, посочи още лидерът на левицата.


Станишев загатна, че съвсем скоро ще изнесе шокиращи факти за състоянието на държавата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във