Банкеръ Daily

Новини

Станишев обвини правителството в лъжа заради БДЖ, пенсиите и субсидиите за земеделие

България имаме едно лъжливо правителство, което веднага след изборите показа реалните си намерения. Това заяви лидерът на БСП след днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията, на което е било обсъдено положението в БДЖ и предстоящата стачка. Според него не е нормално кабинетът да води преговори с БДЖ и да поема ангажименти към компанията и синдикатите, а веднага след вота са анулира едностранно договореното.


Станишев даде за пример и политиката на правителството в земеделието, където бе подписано споразумение със фермерите за 500 млн. лв. а в последствие бяха намалени с 240 млн. лв., след като финансовият министър Симеон Дянков се отказа от ангажимента си и оттегли подписа си.


Станишев коментира и антисоциалната политика на управляващите с решението за вдигане на пенсионната възраст с 1 година. Според лидера на Социалистите, министърът на Труда Тотю Младенов трябва да поеме отговорността за това решение и за разпадането на Тристранния съвет


БСП ще се противопоставим с всички средства на правителството, което иска да пробута увеличаването на пенсионната възраст, категоричен бе Станишев.


Социалистите се заканиха да дадат на Конституционния съд решението за вдигане на пенсонната въраст.

Facebook logo
Бъдете с нас и във