Банкеръ Daily

Новини

Станишев: Коментарите на Бойко Борисов за икономически разпад са пълна фантасмагория

Коментарите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за икономически разпад не почиват на реални данни, те са пълна фантасмагория, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция.


bdquo;Трябва да има връзка между това, което приказваш, и реалността, иначе положението е тежко. Казаното не почива на данни, освен на желанието на Борисов, защото не е на власт, да се случи катастрофа. Това няма да се случи. Да забрави. ГЕРБ водят партизанска война срещу правителството и парламента. Не знаете кой стои зад протестите. Когато се правеше през месец ноември опит за щурм на парламента, повдигнах въпроса за близките на Бойко Борисов, които участват в тази организация. Борисов не е в позицията да говори на тема подслушване. По негово време официалният бюджет за подслушване нарасна 3 пъти. Сега броят СРС-та, използвани от държавата, е намалял близо наполовина спрямо миналата годинаrdquo;, обясни Станишев.


bdquo;Близо 50 законопроекта са внесени в Народното събрание дотук, 33 законопроекта от депутати на Коалиция за България, а съвместно с депутати от ДПС - още 17, каза още лидерът на БСП.


bdquo;Ще продължим с тази активна законодателна дейност. Това е основен ангажимент на нашата парламентарна група, водещо в законопроектите ни е социалното законодателство, допълни той.


Станишев добави, че след Нова година водещи в законодателната дейност ще бъдат антимонополното законодателство - приемане на второ четене на Закона за обществените поръчки, както и балансиране на отношението между финансовите институции, банковите и другите кредитни институции с потребителите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във