Банкеръ Daily

Новини

СТАНИШЕВ ИЗРАСИ ПОДКРЕПАТА СИ КЪМ БАРОЗУ ЗА ВТОРИ МАНДАТ

Министър-председателят Сергей Станишев, който е в Брюксел за редовното заседание на Европейския съвет, заяви подкрепа за кандидатурата на Жозе Мануел Барозу за втори мандат на поста председател на Европейската комисия, съобщиха от правителствения пресцентър. Жозе Мануел Барозу винаги е подпомагал членството на България в ЕС, изтъкна като основна причина премиерът. Премиерът добави, че на този етап страната ни не мисли за име на новия си еврокомисар, а държи да получи съществен портфейл, какъвто е например енергетиката.
В отговор на журналистически въпрос за писмото на холандския министър по европейските въпроси министър-председателят подчерта, че реформите в България вървят в правилната посока и се прави всичко необходимо, за отстраняването на слабостите, посочени от европейските ни партньори.
Програмата на посещението на премиера Сергей Станишев в Брюксел за днес предвижда среща с министър-председателите и лидерите от Групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС). По-късно той ще се включи в работата на първата работна сесия на Европейския съвет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във